cursus

Boetseercursus

Ieder voor- en najaar geef ik cursus boetseren in eigen atelier voor kleine groepen. In de lessen wordt vooral aandacht besteed aan het kijken. Je leert verhoudingen en proporties in drie dimensies zien en hoe je die op jouw manier in klei kunt interpreteren. Je maakt kennis met verschillende boetseertechnieken en ontdekt manieren om iets beeldend uit te drukken. Een concreet voorbeeld helpt hierbij, Soms een model, soms een foto, soms een willekeurig voorwerp. Je eigen inbreng is hier altijd welkom. Kleine groepen maken het ook mogelijk beginners en gevorderden door elkaar te laten werken. Heerlijk ontspannen bezig te zijn met je handen, je zinnen verzetten en op gaan in de klei en wat jij daarvan maakt.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar

Vrij boetseren/Portret- Model- boetseren

In de ochtend op maandagen en woensdagen van 9.30 – 12.15 uur. En op donderdagavond van 19.00 tot 21.45 uur.

De nadruk op de maadag en donderdag ligt op portret- of figuur-boetseren.  Als er ruimte is kun je in overleg een kleiner aantal lessen afspreken. Voor meer informatie neem > contact op aub.

Korte cursus van 'was naar brons'

Twee lessen in mijn atelier en als afsluiting een excursie naar de bronsgieter . Je leert een aantal technieken en maakt een klein wassen beeldje hol of massief. Wellicht heb je zelf een idee wat je wilt maken of laat je je inspireren doorwat voorbeelden van kleine vogels. Als je kiest je beeldje te laten gieten in brons is het klaar op de excursie dag. Tijdens de excursie zien we het gietproces.

Vanaf woensdag 12 september begint er weer een reeks van 12 boetseerlessen. Deze kunnen gevolgd worden door zowel beginners als gevorderden. Beginners help ik graag op weg. We werken in een kleine groep, minimaal 4, maximaal 7 deelnemers.

Vrij boetseren In de ochtend werk je zonder model. Je komt zelf met ideeën. Ik je begeleid je bij je keuze. In de middag is er elke les een model aanwezig is. De nadruk ligt op portret- of figuur-boetseren.

Als er ruimte is kun je in overleg een kleiner aantal lessen afspreken.

Les tijden op woensdagen van 9.30 – 12.15 uur en van 13.30 – 16.15 uur, de lessen lopen tot en met woensdag 19 december 2012