cursus

Boetseerlessen

Ieder voor- en najaar geef ik cursus boetseren in eigen atelier voor kleine groepen. In de lessen wordt vooral aandacht besteed aan het kijken. Je leert verhoudingen en proporties in drie dimensies zien en hoe je die op jouw manier in klei kunt interpreteren. Je maakt kennis met verschillende boetseertechnieken en ontdekt manieren om iets beeldend uit te drukken. Een concreet voorbeeld helpt hierbij, Soms een model, soms een foto, soms een willekeurig voorwerp. Je eigen inbreng is hier altijd welkom. Kleine groepen maken het ook mogelijk beginners en gevorderden door elkaar te laten werken. Heerlijk ontspannen bezig te zijn met je handen, je zinnen verzetten en op gaan in de klei en wat jij daarvan maakt. We werken in kleine groepen met veel andacht voor elke deelnemer.

Vrij boetseren/Portret- Model- boetseren

In de ochtend op maandagen en woensdagen van 9.30 – 12.15 uur.

Als er ruimte is kun je in overleg een kleiner aantal lessen afspreken. Voor meer informatie neem > contact op aub.

Boetseren op Savita

 

Een prachtige omgeving, veel rust, zuivere lucht en boetseren in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Een combinatie waarin we vijf ochtenden en een middag, veel aandacht besteden aan het kijken. Er is een grote lichte ruimte met voor iedere deelnemer een ruime werkplek. Alles wat je nodig hebt is verzorgd en het bakken van je werk (in Winssen) is geregeld. Jij kunt je concentreren op je beeld.

In 2020 is deze heerlijke week eind juli georganiseerd op Centrum Savita. Dit oord voor 'natuurlijk leven en genezen' ligt in het dorp Niedersfeld op ongeveer 8 km van Winterberg in het mooie, beboste en bergachtige Sauerland. Een ideaal gebied om tot rust te komen en eindeloze natuurwandelingen te maken. Het centrum zelf is een park van ongeveer 3 ha grotendeels omringd door dichte bossen. Het hoofdgebouw ligt op een kruispunt van wandel- en fietspaden. Het is er stil en de lucht is zuiver (Niedersfeld is een officieel lucht-kuuroord).

Op zondag 26 juli1 kun je vanaf 15.00 uur bij Savita terecht om in alle rust aan te komen en de omgeving te verkennen. Om 18.00 uur is het avondeten; een broodmaaltijd met soep. Ieder ochtend, maandag t/m vrijdag, is er les en in samenspraak werken we ook een keer een middag. De andere middagen en de avonden vul je zelf in. De lessen zijn gericht op jouw ontwikkeling en vooral op (leren) kijken. We sluiten de reeks af met een gezamenlijke maaltijd op vrijdag, zodat je in alle rust op zaterdagochtend na het ontbijt kunt vertrekken.

Kosten voor deze week zijn € 340 voor het boetseren (inclusief begeleiding, gereedschap, materialen en model) en € 270 voor 6 nachten verblijf op Savita (inclusief maaltijden, koffie en thee). Je beschikt over je eigen kamer met douche en wc en er wordt vegetarisch voor je gekookt. Bij vertrekt maak je eigen kamer even schoon en op toerbeurt help je mee met de afwas.

De reis regel je zelf. Er is een dagelijkse busverbinding2 vanuit Nederland en vaak kun je met iemand meerijden. Kijk maar op de site https://www.savita.nl/.

Inschrijving kan per direct. Betaling van de kosten € 610 gaarne op onderstaande rekening o.v.v. Boetseren-Savita.

1Je kunt rechtstreeks met Savita afspreken als je eerder wil komen of langer wil blijven.

2Als je met de bus komt moet je worden opgehaald; maak een afspraak met Savita!

 

Korte cursus van 'was naar brons'

Twee lessen in mijn atelier en als afsluiting een excursie naar de bronsgieter . Je leert een aantal technieken en maakt een klein wassen beeldje hol of massief. Wellicht heb je zelf een idee wat je wilt maken of laat je je inspireren doorwat voorbeelden van kleine vogels. Als je kiest je beeldje te laten gieten in brons is het klaar op de excursie dag. Tijdens de excursie zien we het gietproces.

Snelle schetsen in klei

In een dag verschillende houdingen van een model boetseren. Dit seizoen is deze intensieve dag op zaterdag 26 september 2020

Een Heel weekend boetseren

9,10 en 11 oktober 2020 staat werken we met een model. Een heel weekend lang ga je intens op in je beeld, je leert vooral naar grote vormen en lijnen kijken.

Workshop op maat

Een leuke/leerzame middag met vrienden, familie of collega's? Bepaal zelf het niveau. Voor jong en oud. Informeer naar de mogelijkheden.

in overleg

Workshop voor kinderen

Een creatieve activiteit waarbij kinderen plezier hebben, zich ontwikkelen en iets moois mee naar huis nemen. Informeer naar de mogelijkheden.

in overleg

Vanaf woensdag 12 september begint er weer een reeks van 12 boetseerlessen. Deze kunnen gevolgd worden door zowel beginners als gevorderden. Beginners help ik graag op weg. We werken in een kleine groep, minimaal 4, maximaal 7 deelnemers.

Vrij boetseren In de ochtend werk je zonder model. Je komt zelf met ideeën. Ik je begeleid je bij je keuze. In de middag is er elke les een model aanwezig is. De nadruk ligt op portret- of figuur-boetseren.

Als er ruimte is kun je in overleg een kleiner aantal lessen afspreken.

Les tijden op woensdagen van 9.30 – 12.15 uur en van 13.30 – 16.15 uur, de lessen lopen tot en met woensdag 19 december 2012